Tip na letný večer – filmové predstavenie v Záhradnom kine

22.07.2009 Prešov

Sezóna v prešovskom Záhradnom kine sa pekne rozbehla. Amfiteáter ponúka trikrát do týždňa premietanie pod holým nebom.
Akčné stredy, hororové piatky či rozprávkové nedele môžete zažiť za unikátne vstupné – 1 €.

Už tretiu sezónu ponúka prešovské Záhradné kino premietanie filmov pod holým nebom. Pred tromi rokmi skupinka nadšencov rozbehla rekonštrukciu schátralého Záhradného kina. Namaľovali sa lavičky, vyčistili a opravili toalety, spojazdnila sa technika. Odvtedy sa v kine pod holým nebom odpremietali desiatky filmov, organizátori sa môžu pochváliť úspešnými fimovými festivalmi či koncertami v atraktívnom areáli v blízkosti centra mesta.
„Myslím, že tu máme veľmi príjemne. Nikoho neobmedzujeme, ľudia sem môžu prísť na bicykli, kolieskových korčuliach či so psom. V bufete ponúkame občerstvenie, netreba si však zabudnúť deku, večer je predsa len trochu chladnejšie, “ opisuje večerné predstavenia PhDr. Radovan Bačik, mladý šéf Záhradného kina. „Čo sa týka programu, chceme vyjsť v ústrety každému, preto ponúkame najrôznejšie žánre – od animovaných rozprávok, cez akčné filmy až po horory, “ vysvetľuje R. Bačik.
Premieta sa po západe slnka, to znamená o 20:30. Kapacita kina je 250 ľudí. „Premietame nové, čerstvo odpremiérované, ale aj staršie filmy, ktoré už v iných kinách nedávajú. Diváci určite ocenia naše bezkonkurenčné vstupné – v cene 1 €. Čo nám môže skomplikovať naplánované predstavenie, je počasie. Ak prší, nepremietame. Aj preto uvažujeme o zastrešení, “ dodáva riaditeľ Záhradného kina v Prešove.
Program Záhradného kina nájdete na www.zahradnekino.sk.
Katarína Pirohová,
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región